BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, 18 August 2011

~i'm goNNA miss him~

hurmmmmm........rindu nya kat incik husband....ada trip frndly game pulok kat HATYAI....for 2 days......smlm dpt call tu pun dah dekat kul 11mlm...pg td ada jugak dpt call time sahur,,lepas tu senyap trus....adoiiiyaii....rindunya.... cepat la balik incik husband...boleh gila klu xdapat SMS,,,n CALL from u...!

ERMMMM ptg ni nak balik Alor Setar lagi....smlm my mom in law ckp SCHA pulak selsema...Scha tu mmg dah HABIT....klu mama or baba xda mula la mcm2 penyakit dia datang...aii...anak mama ni,,,mmg xboleh tinggal....dat's why risau sgt dgn anak mama sorg nih!

heheheheh,,,,time nih scha bru 6 months....so debab2,,rindunya nak mama...sabar na syg..mama tgh cri umah sewa kat IPOH..next year kita stay skali na...WAHH can't wait lah syg....live with u n baba..... mesti best kan syg.... TP baba...susah la nk stay skali dgn kita...SBUK DGN KERJA....dia...sabar ja la...kan SYG,,jnji syg ADA DGN mama...terubat skit rasa rindu......

Wednesday, 17 August 2011

~SHOOPING BAJU RAYA~

hehehehe,,,utk kembalikan mood,,,,,,meh kita citer pasal RAYA.....hheheheh....baru-baru ni ada pergi shopping kat QUEENSBAY MALL N GURNEY PLAZA,,,,with my incik husband ,scha,,,n two my luvly sister,,,NADIA n PEUIH..........................................WEEEEE <3..hehehe time nih dekat VINCCI GURNEY PLAZA...too much choices nk pilh..but the way.....MAMA dah pun bli shoes......utk raya....nih 2 lvly sis tgh sbuk memilih shoes....see...my sis yg BAJU biru...blakang CHINESE GURL TU..n me with my incik husband....tgh duduk...hehehehehhe

See, SCHA ALWAYS SBUK..lari-lari......see...SCHA TGH lari p dekat achik dia....my sis in law..PEUIH....hehehehhe..........n org yg plg best adalah....SCHA la,,sbbnya....dia dpt shoes CROCS.... baju MIKI n SEED  n get MIKI JEANS......mama n baba tgk sja la,,,hehehe,,,,ERMM INGINKAN YG TERBAIK UNTUK,SI KECIK SCHA....sbbnya,,mama n baba always sbuk dgn kerja....kan SYG

 HEHHEHE,,,kami berbuka puasa kat PADANG KOTA..the best kerang bakar n pasembor.... then punya la shopping,,tgk jam dah dekat pukul 11tghml..PEROT DAH lapaq balik...pastu SINGGAH MCD .....after that,,balik rumah,...n smpai alor setar..lebih kurang 1.30 pg....huiiiiiiii......LTEY TP BEST sgt!


~From Alor Setar TO Ipoh~

Adoiii...sgt mengantuk dan ltey....pagi td bertolak.....balik dr alor star......

Baru ja berapa jam smpai sini dah rndu si my luvely SCHA......Kesian plak kat dia.....Today MY INCIK HUSBAND plak nk p HATYAI for 2 days,,,,hope SCHA....BAIK2 JA....can't wait nk balik Alor Setar lagi besok hurmmm <..>,,bila la agaknya.MY BIG BOSS ak nih berbesar hati untk lepas kan ak balik KEDAH,,,,,,rasa xtertanggung pulak beban ni..,memikirkan tanggungjawab yang d tinggalkan d kampung.....Nak RESIGN rasa syg pulak,,,,,,,nak bawak SCHA dtg ipoh...nanti kalau mama kena keja luar sapa nak tgk SCHA....nak tinggal dekat kg...kesian dekat SCHA,,,,HUAHUAHUAHUA...... so tired......... nak pikir semua ni....HOPE ADA REZEKI YG LEBIH BAIK D MASA HAADAPAN KAN......

Tuesday, 16 August 2011

~~INCIK HUSband~~

incik pidot.....ha..ni la my husband,,,,ni time dia blum lagi jadi superhero......."MY SPIDOTMEN"
hehehe......kalau cita bab incik pidot ni...mmg byk benda yg sy  xtahu......tp he's not my 1ST LUV but i want to make sure he is my LAST luv in this world......insyallah.............hehehhe....sebenarnya  the best moment time knal incik husband....dekat PACIFIC Alor star....lucu sgt,,,2 hari lagi nak sambut ramadhan........hehehhe,,,,, time tu xpnah tahu yg dia nih FOOTBALLER.......  time tu 1st time tgk dia...wahhh muka familiar ja.... MCM PENAH TGK KAT SURAT KHABAR.....hehhehe,,,, time tu ak n my roomate AIN,,,,jln2,,,shopping2...al maklumla...duit LOAN MARA bru masuk...time tu tgh stdy at KPTM Alor Setar,,, n perasan la ada org follow kan...xtaw pulak,,,jodoh sy time tu.....hehehhe... time mula2 kenal tu... boleh gayut phone dari pukul 12tgh mlm - 6.00 pagi...just berenti kejap untuk sahur,,,,tp.....time fall in luv tu...huiiii...ltey pun xpa,.,sanggup ja,,n terlelap jugak,,pastu tersedar sambung balik ckp phone,,,,HOW NICE,,!!! arrrrghhh miss sgt time puppy luv ni...hehehhehe.........pastu bila dah kenal....about 1 months lebih..bru tahu dia nih...footballer...... heheh YA....KUALA MUDA NAZA,,,, JERSI "28"
 time nih.....hari2 lepas kelas ikut incik husband p traning....how nice time...bila balik ja... singgah village mall mkn pizza....hehehehhe.... after that....incik husband berhijrah ke PERLIS "singa utara"........ time nih... dah d saat2 menjadi tunangan org...mcm2 dugaan,,,n dekat PERLIS la rezeki my incik husband semakin murah......

 Then,,,pada tahun 2010 incik suami berhijrah ke Terengganu.... di sinilah bermulanya segalanya-galanya..Rezeki anak...nama incik husband seringkali terpapar di dada akhbar....dan yg paling best time nih..incik husband...ada buat kontroversi time nih incik husband tiba2 bertukar menjadi "SPIDOTMEN",,,hahahhaha...lucu ..... time nih..baru ja lepas bersalin....
n this year...incik husband...telah tertunai hajat untuk kembali berkhidmat d negeri tumpah darahnya.... KEDAH "sang kenari"...now incik husband...tgh traning...sbb m'sia cup akn bermula xlama lgi... 6 SEPT 2011...... skrang nama incik husband dah kurang d dengari...n rasanya..kat negeri ni pun org xknal dia siapa...n MAMA..SCHA... harap baba mampu lakukan yg terbaik...bcoz..he's the best players..... HOPE....REZEKI MASIH LAGI MEMIHAK BABA...n harap baba dpt d serap untuk SKUAD HARIMAU MUDA...amin.........

~~my sweetie scha~~

Acctually...i'm already married......hehehhee.....
Today i'm going to story about my little sweetie SCHA......



  29 JANUARY 2010..... Farisya Najlaa' Binti Mohd Firdaus....selamat di lahirkan....seberat 2.9kg.....time 3.33pagi.Pengalaman yg sukar dilupakan......heheheh....tp KENANGAN PLH INDAH. Di saat  preggy 5 bulan dah dapat surat tawaran ke IPOH...nak ke x,,terpaksa la pegi,,,sbb memikirkan keja my hubby yg ikut kontrak.......Sdih sgt.....hari2 menangis..bila sampai ipoh.....bila perut mula membesar masuk 7 BULAN.... terpaksa masuk wad..sbb time tu,,,scha,,,dlm keadaan songsang dan dah trun tanda2 utk bersalin......sedih nya drive sendiri masuk WAD Ar-ridhuan...sorg2........ huahuahua..... akhirnya xjadi bersalin....n pada 27 Januari sekali lagi kena masuk wak Hospital Permaisuri Bainun, Ipoh.... time ni betul2 dah sakit n turun darah,,, tp yg ini lain macam skit sakit dia.....akhirnya 2 hari kat wad..scha selamat d lahirkan walaupun belum cukup DUE DATE.......... bila dpt ja tgk SCHA,,,,rasa hilang sakit ,,,perit d tanggung seorang diri,,,sbb BABA ada dekat Terengganu time tu......hurmm....now icha dah besar.........dah 1 thn 7 bulan...n it's gonna be 2 years,,,we ols beraya dgn si kecik nih!