BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, 13 September 2011

TEWAS DI PERAK

Skuad kenari sekali lg tewas di PERAK,,,,KEADAAN STADIUM SMLM  agak meriah dgn kehadiran ultras2 dr KEDAH dan PERAK....suasana di stadium jugak agak panas,,di saat2 penghujung GAME..yg PLG RISAU LG smlm la...dah la plat kereta sedia maklum la,,plat kereta KEDAH...nk p ke parking pun ssh hati...... Mula2 dah smpai ke depan parking ada la FANS PERAK...ucap tahniah sbb PERAK MNG...last skali...bila alarm keta tu ditekan...sekali lampu PLAT KERETA KEDAH,.,apa lagi,,panas telinga la,,dngar diaorg nyanyi lagu KEDAH DGN KREATIF NYA!!!, hurmmm....itulah warna warni dan keceriaan peminat-peminat BOLA SEPAK MALAYSIA.....
Game smlm...1st Half MMG agak mengecewakan la...tp alhamdullilah 2nd HALF semua player dah kembali bersemangat.... Faktor keletihan juga,,ada,,,, punca utama  player smlm...yer la mn tidak letihnya,,, mula2 game d johor..lepas tu lepas game d sabah...keesokn harinya packing2 brg bertolak ke Sabah..balik dr game SABAH...packing2 brg ke PERAK pulak....mmg ltey,,tgk muka incik pidot pun....mcm dah xbermaya,.,,ja,,,huhu...demi tugas,,kan harus digalas juga segala tnggunjwb.... SMLM pun incik pidot nmpak mcm slow skit.....mungkin keadaan pdg yg agak licin..membataskan pergerakan.....pg2 td,,bila masuk je opis,,terus la bukak page semua FANS KEDAH....mmg semua sgt2 hot dgn player kedah...xterlepas jugak dgn incik pidot...turut sama kena,,,ada yg kata  "hangin dgn pidot tu..main bola ka makan angin",,,,hihihi...incik pidot trimalah seadaanya kutukna dr fans..kdg2,,kita xperasanp[un apa yg jadi ats pdg tu,.,org sekeliling yg melihat kita d atas..tp sy sgt terharu,,,sudah 2 game berlalu....tiada kelibat incik pidot untuk main dlm pasukan,,,,,,,alhamdullilah game semlm tiba2 coach memberi kepercayaan kepada incik pidot untuk masuk menggatinkan FIQRI..hope yg terbaik untuk incik pidot....... ya..mmg sy pham situasi incik pidot...bila dah lama atau kita jarang d turunkan untuk bermain..perfomance kita akan semakin down dan lambat panas....SO incik pidot,,,,BERUSAHA UTK YG TERBAIK..! GOOD LUCK UTK THE NEXT GAME at SDA....

Sunday, 11 September 2011

KEKALAHAN PERTAMA KE ATAS SABAH..TODAY,,SKUAD KENARI AKAN BERTOLAK KE PERAK...

SkuaD Kenari kecundang di Stadium Likas, Sabah ....2-1.... Yang Plg mendukacitakan ,,ayam tambatan,bADROL bAKHTIAR telah dikenakan kad merah,,apabila dikatakan sengaja acting dlm kotak penalti,,,, dri sumber yg sepatutnya.,,, sKUAD kENARI SEHARUSNYA mendapat penalti...sekali lagi rezeki tidak menyebelahi skuad kenari di Stadium Likas,,,Ptg ni,,,, Skuad Kenari akan bertolak ke ipoh.... bg menghadapi saingan Piala Malaysia,,,,Skuad Kenari juga mengharapkan kemenangan di Stadium Ipoh..bagi memastikan 3 mata penuh untuk di abwah pulang..kerana..skuad kenari sekarang berada di tangga ke 3 Dlm kumpulan C...
FOR MY LUVELY HUSBAND:
SABAR,,,,,.dan kuatkan semangat dan usaha anda..kejayaan itu pasti datang..harus terima dugaan ini dgn seadanya,,,sy tahu kamu adalah yg terbaik...dan sy merindui.... aksi kamu.... OK...... Tuhan itu satu..... Dia mengetahui,,,apa yang kamu inginkan.....Dia memberi kamu dugaan sbb dia mahu kamu lebih kuat dan lebih matang dlm KANCAH ARENA BOLA SEPAK MALAYSIA!.. GOOD LUCK UTK SKUAD kEARI..good luck untuk FIRDAUS FAUDZI... ! MY SPIDOTMEN!


Thursday, 8 September 2011

HANA TAJIMA.........

Namanya seringkali berapa di bibir setiap peminat fesyen hijab.....kehadiran HANA TAJIMA.....  sekaligus menjadi satu la fenomena fesyen untuk wanita yg berhijab.....dan sy juga xlari untuk mengemari fesyen hijab anak gadis  jepun-inggeris ini (blasteran jepang-inggris)....meh kita tgk fesyen HANA TAJIMA...sgt sweet! simple ! 



hehehhe,,,,oleh sbb dia jugak,,,la membuatkan sy mengemari utk menjadi sepertinya..."I WISH ...I CAN".... HEHEH...sgt jeles tgk dia..sgt cantik......... dgn kehadiran dia sy pun telah pndai memakai pashima.... LOOKS..HERE! xp xsecantik HANA TAJIMA.....



PERLAWANAN DI ANTARA KEDAH VS SABAH DI STadium Likas

Kedah kembali meneruskan saingan dengan bertandang ke Stadium Likas..tp bukan sukar untuk memastikan 3 mata penuh untuk di bawa pulang oleh skuad kenari kerana skuad kenari ini pernah tewas 0-1 pada Negeri di Bawah Bayu ini pada saingan Liga super pada Februari lalu  ... tetapi perlawanan pertama menentang Johor telah menyuntik semangat skuad Kenari ini apabila berjaya membawa  pulang 3 mata penuh,...untuk kembali memberi saingan hebat dalam saingan Piala Malaysia.....PULUN KEDAH PULUN.......

UTK MY INCIK PIDOT:
wish u good luck..........ya.... kita jumpa nanti  di PERAK........

Wednesday, 7 September 2011

KEDAH memperolehi kemenangan PERTAMA.....DLM SAINGAN PM...

Kedah memperolehi kemenangan pertama....dan sekaligus dan mengutip 3 mata penuh ketika bertemu dgn Johor...congrate's to all player's ..... tp baba xhappy..... sian baba.....xpa.....xda rezeki lg..utk 1st 11...n thn ni,,,thn yg plg xmenjadi utk baba...Mama n Scha...always pray for u syg....... n next game adalah Kedah akan bertempat sabah pada 10 sEPTEMBER 2011,,,DI sTADIUM Likas..semoga Kedah trus mengekalkan momentum kemenangan....... FOR BABA..... kena kuat n usaha lebih lagi ya..mama sentiasa mendoakan yg terbaik utk baba...dan mama xda halangan jika bab ingin berubah angin..dan merantau lebih jauh...untuk mencari pengalam d tempat orang...semoga baba lebih SUKSES....ya........LUV U BABA.....

Tuesday, 6 September 2011

SAINGAN PIALA MALAYSIA BERMULA: Kedah Vs Johor

06.09.2011:
Today bermulanya saingan Piala Malaysia.. setalah berhenti rehat selama sebulan untuk memberi laluan kepada bulan RAMADHAN AL-MUBARAK ............ baba dah pun ada d Johor..wish him good luck...mnataw rezeki kedah tahun ni dapat julan Piala Malaysia... apa pun do the best utk Team ya syg....n plg sdey anak mama terpksa stay dgn ACIK... mama dah mula bertugas..n baba alwys busy bulan nih...sabar na....syg....MAMA N BABA...always luv u...tunggu baba off session nanti kita g oliday ya syg......

Thursday, 18 August 2011

~i'm goNNA miss him~

hurmmmmm........rindu nya kat incik husband....ada trip frndly game pulok kat HATYAI....for 2 days......smlm dpt call tu pun dah dekat kul 11mlm...pg td ada jugak dpt call time sahur,,lepas tu senyap trus....adoiiiyaii....rindunya.... cepat la balik incik husband...boleh gila klu xdapat SMS,,,n CALL from u...!

ERMMMM ptg ni nak balik Alor Setar lagi....smlm my mom in law ckp SCHA pulak selsema...Scha tu mmg dah HABIT....klu mama or baba xda mula la mcm2 penyakit dia datang...aii...anak mama ni,,,mmg xboleh tinggal....dat's why risau sgt dgn anak mama sorg nih!

heheheheh,,,,time nih scha bru 6 months....so debab2,,rindunya nak mama...sabar na syg..mama tgh cri umah sewa kat IPOH..next year kita stay skali na...WAHH can't wait lah syg....live with u n baba..... mesti best kan syg.... TP baba...susah la nk stay skali dgn kita...SBUK DGN KERJA....dia...sabar ja la...kan SYG,,jnji syg ADA DGN mama...terubat skit rasa rindu......

Wednesday, 17 August 2011

~SHOOPING BAJU RAYA~

hehehehe,,,utk kembalikan mood,,,,,,meh kita citer pasal RAYA.....hheheheh....baru-baru ni ada pergi shopping kat QUEENSBAY MALL N GURNEY PLAZA,,,,with my incik husband ,scha,,,n two my luvly sister,,,NADIA n PEUIH..........................................WEEEEE <3..hehehe time nih dekat VINCCI GURNEY PLAZA...too much choices nk pilh..but the way.....MAMA dah pun bli shoes......utk raya....nih 2 lvly sis tgh sbuk memilih shoes....see...my sis yg BAJU biru...blakang CHINESE GURL TU..n me with my incik husband....tgh duduk...hehehehehhe

See, SCHA ALWAYS SBUK..lari-lari......see...SCHA TGH lari p dekat achik dia....my sis in law..PEUIH....hehehehhe..........n org yg plg best adalah....SCHA la,,sbbnya....dia dpt shoes CROCS.... baju MIKI n SEED  n get MIKI JEANS......mama n baba tgk sja la,,,hehehe,,,,ERMM INGINKAN YG TERBAIK UNTUK,SI KECIK SCHA....sbbnya,,mama n baba always sbuk dgn kerja....kan SYG

 HEHHEHE,,,kami berbuka puasa kat PADANG KOTA..the best kerang bakar n pasembor.... then punya la shopping,,tgk jam dah dekat pukul 11tghml..PEROT DAH lapaq balik...pastu SINGGAH MCD .....after that,,balik rumah,...n smpai alor setar..lebih kurang 1.30 pg....huiiiiiiii......LTEY TP BEST sgt!


~From Alor Setar TO Ipoh~

Adoiii...sgt mengantuk dan ltey....pagi td bertolak.....balik dr alor star......

Baru ja berapa jam smpai sini dah rndu si my luvely SCHA......Kesian plak kat dia.....Today MY INCIK HUSBAND plak nk p HATYAI for 2 days,,,,hope SCHA....BAIK2 JA....can't wait nk balik Alor Setar lagi besok hurmmm <..>,,bila la agaknya.MY BIG BOSS ak nih berbesar hati untk lepas kan ak balik KEDAH,,,,,,rasa xtertanggung pulak beban ni..,memikirkan tanggungjawab yang d tinggalkan d kampung.....Nak RESIGN rasa syg pulak,,,,,,,nak bawak SCHA dtg ipoh...nanti kalau mama kena keja luar sapa nak tgk SCHA....nak tinggal dekat kg...kesian dekat SCHA,,,,HUAHUAHUAHUA...... so tired......... nak pikir semua ni....HOPE ADA REZEKI YG LEBIH BAIK D MASA HAADAPAN KAN......

Tuesday, 16 August 2011

~~INCIK HUSband~~

incik pidot.....ha..ni la my husband,,,,ni time dia blum lagi jadi superhero......."MY SPIDOTMEN"
hehehe......kalau cita bab incik pidot ni...mmg byk benda yg sy  xtahu......tp he's not my 1ST LUV but i want to make sure he is my LAST luv in this world......insyallah.............hehehhe....sebenarnya  the best moment time knal incik husband....dekat PACIFIC Alor star....lucu sgt,,,2 hari lagi nak sambut ramadhan........hehehhe,,,,, time tu xpnah tahu yg dia nih FOOTBALLER.......  time tu 1st time tgk dia...wahhh muka familiar ja.... MCM PENAH TGK KAT SURAT KHABAR.....hehhehe,,,, time tu ak n my roomate AIN,,,,jln2,,,shopping2...al maklumla...duit LOAN MARA bru masuk...time tu tgh stdy at KPTM Alor Setar,,, n perasan la ada org follow kan...xtaw pulak,,,jodoh sy time tu.....hehehhe... time mula2 kenal tu... boleh gayut phone dari pukul 12tgh mlm - 6.00 pagi...just berenti kejap untuk sahur,,,,tp.....time fall in luv tu...huiiii...ltey pun xpa,.,sanggup ja,,n terlelap jugak,,pastu tersedar sambung balik ckp phone,,,,HOW NICE,,!!! arrrrghhh miss sgt time puppy luv ni...hehehhehe.........pastu bila dah kenal....about 1 months lebih..bru tahu dia nih...footballer...... heheh YA....KUALA MUDA NAZA,,,, JERSI "28"
 time nih.....hari2 lepas kelas ikut incik husband p traning....how nice time...bila balik ja... singgah village mall mkn pizza....hehehehhe.... after that....incik husband berhijrah ke PERLIS "singa utara"........ time nih... dah d saat2 menjadi tunangan org...mcm2 dugaan,,,n dekat PERLIS la rezeki my incik husband semakin murah......

 Then,,,pada tahun 2010 incik suami berhijrah ke Terengganu.... di sinilah bermulanya segalanya-galanya..Rezeki anak...nama incik husband seringkali terpapar di dada akhbar....dan yg paling best time nih..incik husband...ada buat kontroversi time nih incik husband tiba2 bertukar menjadi "SPIDOTMEN",,,hahahhaha...lucu ..... time nih..baru ja lepas bersalin....
n this year...incik husband...telah tertunai hajat untuk kembali berkhidmat d negeri tumpah darahnya.... KEDAH "sang kenari"...now incik husband...tgh traning...sbb m'sia cup akn bermula xlama lgi... 6 SEPT 2011...... skrang nama incik husband dah kurang d dengari...n rasanya..kat negeri ni pun org xknal dia siapa...n MAMA..SCHA... harap baba mampu lakukan yg terbaik...bcoz..he's the best players..... HOPE....REZEKI MASIH LAGI MEMIHAK BABA...n harap baba dpt d serap untuk SKUAD HARIMAU MUDA...amin.........

~~my sweetie scha~~

Acctually...i'm already married......hehehhee.....
Today i'm going to story about my little sweetie SCHA......



  29 JANUARY 2010..... Farisya Najlaa' Binti Mohd Firdaus....selamat di lahirkan....seberat 2.9kg.....time 3.33pagi.Pengalaman yg sukar dilupakan......heheheh....tp KENANGAN PLH INDAH. Di saat  preggy 5 bulan dah dapat surat tawaran ke IPOH...nak ke x,,terpaksa la pegi,,,sbb memikirkan keja my hubby yg ikut kontrak.......Sdih sgt.....hari2 menangis..bila sampai ipoh.....bila perut mula membesar masuk 7 BULAN.... terpaksa masuk wad..sbb time tu,,,scha,,,dlm keadaan songsang dan dah trun tanda2 utk bersalin......sedih nya drive sendiri masuk WAD Ar-ridhuan...sorg2........ huahuahua..... akhirnya xjadi bersalin....n pada 27 Januari sekali lagi kena masuk wak Hospital Permaisuri Bainun, Ipoh.... time ni betul2 dah sakit n turun darah,,, tp yg ini lain macam skit sakit dia.....akhirnya 2 hari kat wad..scha selamat d lahirkan walaupun belum cukup DUE DATE.......... bila dpt ja tgk SCHA,,,,rasa hilang sakit ,,,perit d tanggung seorang diri,,,sbb BABA ada dekat Terengganu time tu......hurmm....now icha dah besar.........dah 1 thn 7 bulan...n it's gonna be 2 years,,,we ols beraya dgn si kecik nih!